Mini Academie

 

Kunstenaars zijn vaak grote kinderen, die eigenlijk gewoon spelen met materiaal in plaats van dat ze mooie dingen willen maken. Veel proberen, experimenteren en niet bang zijn hoor, fouten bestaan niet! Zo leer je veel en ontstaan de spannendste kunstwerken. 

 

Elke maand start er een vierdelige lessenserie op de Mini Academie van Hoedje van de Koning. Op woensdagmiddag - en na de zomervakantie ook op vrijdagmiddag - ontdekken we hier samen met kinderen materialen en gereedschappen zoals op de kunstacademie, in verschillende disciplines. 

 

Treed binnen in het atelier van de Mini Academie en doe het zelf!

 

Voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.


INSCHRIJVEN VOOR DE MINI ACADEMIE

 

Een reeks van vier lessen kost €60,-, inclusief materiaal en iets te eten en te drinken. Op woensdagen start de les om 14.30 en eindigt de les om 16.30. Op vrijdagen starten we om 15.30 en duurt het tot 17:30. Alle lessen vinden plaats in het atelier van Hoedje van de Koning, Jansstraat 46 in Haarlem. Kinderen worden gebracht en weer opgehaald, de les zelf is zonder ouders.

 

Inschrijven voor de mini academie!    

 

Woensdag 27 september, 4, 11 & 18 oktober

SCHILDEREN

Een schilderij hebben we allemaal wel eens gezien, maar met verf kan je nog veel meer!

Deze reeks bestaat uit vier woensdagmiddagen van 14.30 - 16.30 uur.

 

 

Vrijdag 29 september, 6, 13 & 20 oktober

KOSTUUM

Trek je zelfgemaakte pak aan en duik in je eigen wereld!

Deze reeks bestaat uit vier vrijdagmiddagen van 15.30 - 17.30 uur.

 

 

Woensdag 1, 8, 15 & 22 november

MINIWERELD

Als jij nou héél klein was, waar zou je dan willen leven? Wow! Dat gaan we maken!

Deze reeks bestaat uit vier woensdagmiddagen van 14.30 - 16.30 uur.

 

 

Vrijdag 3, 10, 17 & 24 november

TEKENEN

We tekenen er op los! Alles wat maar kan, mét alles wat maar kan, óp alles wat maar kan!

Deze reeks bestaat uit vier vrijdagmiddagen van 15.30 - 17.30 uur.

 

 

 

 

 

 

ERVARINGEN

MEI 2017

'Als Julie op woensdags haar bed uitstapte vertelde ze me blij: 'vandaag ga ik naar de kleicursus!' Als ik haar op school ging ophalen werd ik er meteen weer aan herinnerd. Nog vóór dat ze me begroette! Het is duidelijk dat ze het heel erg leuk vindt! Ik begrijp het wel:  Het prachtige, ruime, lichte atelier is als een schoon vel papier wat inspireert om aan de slag te gaan. Met zoveel materialen is alles mogelijk en met twee lieve meiden die je helpen en begeleiden voel je je vrij om volledig je gang te gaan en iets moois te maken.'

JULI 2017

'Our sons ( 9 & 6 ) and their friend (9) joined the workshop "Buiten tekenen" during summer vacation. Even though they often draw and paint at home, it was very special experience for them to draw outside together with other children. Their atelier located in the centrum in Haarlem is lovely and inspiring with lots of interesting materials. We also enjoyed to see photos which Myrte and Leanne sent to us after the workshop. Thanks a lot and see you again in the near future :)'

JUNI 2017

Onze zoon (6) heeft ontzettend genoten bij De Mini Academie/Hoedje van de Koning. Myrte en Leanne zijn heel lieve juffen die hem alle ruimte boden om zijn ideeën te verwezenlijken. Hij voelde de creatieve vrijheid in hun gezellige atelier en wilde aan het eind vaak nog even blijven. Met karton hebben ze vier weken gewerkt, elke week was weer een verrassend feestje. Tijdens de zomermaanden zullen we het atelier weer opzoeken op de woensdagochtenden, en na de vakantie mag hij de middagen weer aan de slag. Ik kan het iedereen aanraden een bezoekje te brengen aan dit leuke atelier.
Laat hier je e-mailadres achter & blijf op de hoogte!

Ontvang max. 1 mail per maand met nieuws over onze activiteiten, producten en andere ontwikkelingen.

Hoedje van de Koning in de krant! -klik-

Op onze Instagram zie je meer!